Nummer 5 2014: Den nødvendige etikkdebatten

I denne utgaven tar Jan Vidar Dahle opp en rekke viktige momenter og konkrete tiltak for bedre hundevelferd. Utendørsmannen, og tidligere redaktør i bladet Friluftsliv, Randulf Valle har skrevet om Helge Ingstads ukjente læremester; Hjalmar Dale. Marit Beate Kasins reportasje fra Denali gir oss en blikk inn hos rangerne og patruljehundene i nasjonalparken. Samt: Uspiselige potesokker, lederhunder, antibiotikaresisistens mm.

Utgavens leder

Våre viktigste verdier

Jan Vidar Dahle har skrevet saken «Hundekjøring og etikk: Den nødvendige debatten». Denne debatten er det først og fremst vi hundekjørere som bør ta. Vi må selv ta ansvaret for at hundene våre har det best mulig, og at de ikke lider. For mange blir begrepet «bare» hundekjøring helt feil, da mesteparten av livet kan dreie rundt denne aksen. Men vi bør likevel aldri glemme at vi holder på med denne aktiviteten fordi vi trives og synes det er gøy. Slik skal det også være for hundene.

Dahle trekker frem en rekke momenter som bør tas opp til videre diskusjon: spannstørrelse, hviletid, fart, hundetyper, brytprosent, veterinærenes oppfølging på løp og ikke minst våre egne holdninger – ikke bare til det å konkurrere med hunder – men til hundeholdet hele året. Nå er ballen igjen kastet, og vi håper på det sterkeste at oppegående hundekjørere kjenner sin besøkelsestid og bringer debatten videre. 

Videre i denne utgaven har vi en variert meny med blant annet Jeff King-intervju, reisereportasje fra Alaska, fortelling om lederhunder som blir til bok og sideblikk om vær og potesokker.

Vi ønsker våre lesere en god julemåned, og minner om at en hunds liv har egenverdi utover den verdien den måtte ha for oss.

red

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close