Nummer 5 2015: Lange løp gir søvnproblemer

Innholdet i denne utgaven: Iditorod: Ni nordmenn og en svenske. Spann & samliv: Pensjonistdrømmen. Ildsjelen: Eli Vogt Godager. Lange løp gir søvnproblemer. Ungdomssamling på Åstjern. Nakkeliner til besvær. Produktomtaler, tester og utstyrstips. Hundeernæring: Kjøttfôring og tarmflora. Fotoreportasje: På frifot. Hundehelse: Utsettelse av løpetid. Helt på vidda. Monica mot mål: Når tiden er ute. I fri dressur: Å gi verdier til neste generasjon. Quiz.

 

Utgavens leder:

Femundløpet neste

I skrivende stund er det klart at snøforholdene er tilstrekkelige til at Femundløpet kan gå av stabelen. Etter fjorårets amputerte løp, er det nok mange som er lettet og ende flere som gleder seg til å stille til start. 

Robert Sørlie har en lang merittliste fra Femundløpet, og etter prestasjonen i Mush Synnfjell, der to av Sørlies spannkjørere, Kristoffer Halvorsen og Sebastian Plur Nilsen, tok de to øverste plasseringene, kan mye tyde på at Sørlie har god sjanse for å legge enda en seier til lista i år. Sørlie skal også kjøre Iditarod denne sesongen, og nå viser det seg at så mange som åtte andre nordmenn skal delta. Vi har satt en prat med sistemann ut, Geir Idar Hjelvik, samt svenske Mats Petterson som også skal kjøre Iditarod.

Kjørernes mangel på søvn i de lange løpene kan være uheldig for helsa, viser en ny studie. Vi har sett nærmere på funnene i undersøkelsen, og tatt en prat med tre kjørere om hvordan de forholder seg til søvnunderskuddet 

Vi starter opp en ny spalte i denne utgaven, «I fri dressur» signert Christine Karijord. Hun er hundekjører, alenemamma og journalist – og genuint opptatt av det meste knyttet til hundekjøring. Denne gangen tar hun for seg verdiene vi gir videre til neste generasjon.

Red

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close