Nummer 6 2012 – Medaljefest i EM

Under Europamesterskapet i barmark tok de norske utøverne 20 medaljer. 11 av disse var det ene og alene de sju juniorjentene som sto for. I denne utgaven finner du også disse sakene: 

Ekstrem kulde krever ekstra tiltak: I ekstrem kulde må en kjører være nøye med forebyggende tiltak. Små feil kan bli skjebnesvangre. Vi har samlet råd og tips.

Turistkjøring som jobb og livsstil: Jokkmokkguiderna og Beito Husky Tours

Ralph Johannessen om trening: Mengdetrening er viktig, men den mentale treningen kan være nøkkelen til suksess.

Ernæring: Giftig for hunden

Utvikling i langdistanse: Breddeidrett eller profesjonalisering? Hvor går langdistansegrenen? Noen mener at faresignalene er mange.

Rankingprofil: Jon Olav Borgebund

Novelle: Mutter’n og jeg

Åtte sider med utstyrstips og -tester. Quiz. Innlegg. Faste spalter, mm.
Coverfoto av er Helmut Dietz.

Utgavens leder: Gode representanter

Hundekjøring er for mange en livsstil, for enkelte er det også en jobb. Vi har tatt for oss to som driver med turistkjøring. Felles for begge er at de setter kvalitet og seriøsitet høyt. I form av sitt arbeid blir Jokkmokkguiderna og Beito Husky Tours representanter og ambassadører for alle hundekjørere. De møter mennesker som kanskje er helt fremmed for å kjøre hund, som kanskje synes det hele er litt mystisk. 

Under EM i barmark i Tyskland, sanket Norge en drøss med medaljer, og det var spesielt juniorene som imponerte. Det lover godt for framtiden, og vi ser at barmark har blitt den største arenaen for rekruttering til sporten.

Femundløpet i vinter hadde igjen ekstremt lave temeraturer. Og det er neppe siste gangen løpskjørere vil møte slike forhold. Vi har samlet en rekke gode tips, råd og kjøreregler for hvordan du mest kan ta vare på hundene i streng kulde.

I denne utgaven har vi ekstra mange utstyrssider, med tips og tester. Har du et ønske om et produkt vi bør teste, så er det bare å sende oss en epost. Vi har dessverre ikke kapasitet til å lage store, sammenlignende tester, men vi legger likevel vår ære i å teste produktene grundig.

Hvordan vi skal trene riktig og hvordan løpene burde utvikles, vil alltid være et tema. Ralph Johannessen skriver om hvordan han mener man trener best for langdistanse, og i saken «Løp og kjør» blir det satt spørsmålstegn ved hvilken vei langdistansegrenen går.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close