Rankingprofil: Roar Kvilvang

Roar Kvilvang:
Alder
50 år. Bosted: Tufsingdalen. Medlem av: Femundløpets venner. Vært hundekjører i: 17 år. Jobber som: transportleder i Tine. Konkurrerer: nå mest i begrenset klasse. Har 11 hunder. 

Fra Bladet Hundekjøring nr.2–2014 Foto: Steinar Wall

Hundekjøring = Femundløpet

 

Roar Kvilvang, hvordan startet det:

-Femundløpet gikk gjennom bygda der vi bor. Jeg ble fenga og fascinert og kom ganske fort inn i miljøet. Min første sledetur hadde jeg 16. november i 1996, og det første Femundløpet kjørte jeg i februar 1997, så læringskurva var rimelig bratt. Det første halvåret leide jeg et spann av Terje Svendsen, deretter begynte jeg å bygge opp min eget.

Samarbeid/team:

– Nei, ikke noe annet enn familien. Hele familien er med og er interessert, det er nesten en forutsening for å holde på med dette, synes jeg. Man må jo ofre så mye av penger og tid. Jeg har en familie som er inneforstått med at det kan ryke en julemiddag fordi man må trene, de vet hva dette dreier seg om.

Hvordan har sesongen vært:

– Jeg hadde en utrolig bra treningssesong. Vi hadde nok bedre forhold enn mange andre steder. Det skjønte vi da det stadig kom nye spann til traktene. Hundene har fungert bra, og vi har ikke hatt noen sykdom eller skader. Jeg prøver å være strukturert. Sønnen min Jan setter opp treningsplan for meg, og hver søndag før neste uke, ser vi på planen og vurderer om vi må justere.

Hva er det beste ved å konkurrere:

– Jeg er egentlig ikke noen konkurransemann, men hvis jeg gjør det bra, så vet jeg at måten jeg trener på er den optimale for mitt spann. Og at det er mange veier til målet synes jeg er spennende.

Hva er ikke så gøy:

– Starten er litt stressende både for kjører og hunder. Høsttrening i bløt snø og regnvær i stappmørke er for spesielt interesserte. Men det må til for å bygge opp styrke i seg selv og hundene.

Om løpsutviklingen i langdistanse:

– Det har nesten vært en revolusjon. Vi trener mer på en måned nå enn det vi gjorde en hel sesong i 1997. Utviklingen i utstyr og hundematerialet er også enorm. Hundene i dag tåler mye mer trening, og vi er mer bevisst på hvordan vi trener, og hvordan vi kan få det beste ut av hundene.

En spesielle episode fra løp:

– Det største høydepunktet var nok da jeg kom inn til mål under årets Femund, og hele familien var på plass, uten at jeg visste om det på forhånd. Det var gripende.

Videre planer/ambisjoner:

– Det vet jeg ikke, gitt. Men jeg har tenkt å kjøre hund videre. For meg er Femundløpet høydepunktet, det store målet. Jeg startet jo tross alt med hund for å kjøre Femundløp.

 

Femund_14_Roar_Kvilvang_pallen1.jpg 
– Det er så mange minner, og det er nok en av grunnene til at det er så vanskelig å slutte. Hundekjøringen gir meg stadig nye opplevelser, sier Roar Kvilvang. Her med lederhunden Joker fra seiersseremonien under Femundløpet i år. 

 

 

Hundekjøring har utviklet et system for ranking av hundekjørere. Alle kjørere som har fullført et langdistanseløp, og alle resultater i langdistanse de siste seks foregående årene, er lagt inn. Rankingen oppdateres fortløpende.

Du finner Norgesrankingen på hundekjøring.no/ranking

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close