På snø til krampa tar oss…

Det går mot slutten av en nok vintersesong, og i enkelte områder begynner det å minke med snø. Uten at det setter noen stopper for tur og trening.

 

Av Knut Sandersen

Vår fotograf, Ørn E. Borgen, hører til i Asker og fikk merke at det går mot varmere tider da han la i vei på tur den 12.mai.

Planen var egentlig å dra ut dagen før for da kom jo 40-50cm med snø i Vestmarka her i Asker. Men skiforeningen kom meg i forkjøpet og laget skiløyper på veien hvor jeg hadde tenkt å kjøre, så dermed droppet jeg tur den dagen. I går (12.mai red.anm) måtte jeg bare ta en tur, men da ble det på mindre veier og stier, forteller Borgen som visste at hundene var kjent i området.

Her finner du snødybden rundt om i det ganske land

– Jeg har brøytet hundeløype der vi kjørte så hundene kunne veien, og hadde aldri turt å kjøre der hvis det første turen der. Det hadde vært uforsvarlig, siden vi kjører i ganske tett skog et par steder. Selv med 6-spann var det ikke mangel på trøkk for å si det sånn, sier Borgen og ler.

At det ble en strevsom tur er lett å forstå, og Ørn innrømmer at han var gjennomvåt av svette etter turen.  Det blir nok litt mer svette for den meget erfarne fotografen når han nå skal igang med juryarbeid knyttet til «Hundekjøring» sin store fotokonkurranse.

Bli med på fotokonkurranse
Nå starter «Hundekjøring» også opp med en fotokonkurranse, og tema for mai er «Vårstemning».

Bildene «Hundekjøring» mottar blir vurdert av en jury bestående av kompetente fotografer, og disse velger ut tre bilder som så legges ut til en avstemning blant våre lesere på nettsidene og Facebook. Stemmeresultatene på disse to stedene blir så slått sammen og det blir kåret en månedsvinner.

Bildet til vinneren av hver enkelt måned vil bli trykt på et lerret og vist frem under en fotoutstilling på Revir i Oslo, og da knyttet opp mot starten av Iditarod. Når året er omme vil vi også lage en kalender som vi selger til inntekt for et godt formål. Bildet på lerret vil bli overrakt månedvinneren til odel og eie når utstillingen er ferdig.

I tillegg kan «Hundekjøring» komme til å trykke bildene i bladet, og da fra alle de bildene som blir sendt inn.

Slik deltar du:

  • Bildene sendes til marked@hundekjoring.no
  • Bildene bør ha en høyest mulig oppløsning for å sikre gode bilder når de blåses opp. Det er en god regel å sette kamera på høyest mulig oppløsning når du tar bilder. Før du vet ordet av det har du tatt en blinkskudd, og da er det fint å kunne gjøre bildet stort uten at det går ut over kvaliteten.
  • Skriv litt om hvor og når bildet er tatt, og eventuelle navn på hunder eller folk som er med. Sørg for at folk som er med på bildet er inneforstått med at bildet er med i en konkurranse og kan bli brukt på trykk.
  • Bildene bør ha en relevans for hundekjøring. Med andre ord, bilder av svigermor i bunad eller tulipaner fra Amsterdam vil ikke bli vurdert….med mindre du planter henne i en spann og setter det i tulipanbedet.

 

 

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close