Petter Jahnsen vant FL 1000!

Petter Jahnsen ved målgang (Foto: Steinar Vik)

Fjorten minutter på ni i kveld gikk spannet til Petter Jahnsen over målstreken i Alta, og dermed gikk seieren til hunder og folket fra Tuftingdalen.

Av Knut Sandersen

Det var spennende til siste slutt. Marit Beate Kasin gav virkelig Petter Jahnsen kamp til helt til Alta, men den erfarne kjøreren fra Tuftingdalen viste seg å ha mest på lager og dro ifra de siste kilometerne. De vekslet på ledelsen fra Karasjok, og Jahnsen roste sin konkurrent da han krysset målstreken.

Marit Beate Kasin var fornøyd med spannet sitt etter målgangen i Alta. Foto: Rita Hallvig/Finnmarksløpet

Team Vinterdans med Marit Beate Kasin kom inn 21:01 til jubel og måltoner fra Vangelis, 2.plassen sikret henne også sammenlagt seieren over de to siste løpene og dermed også Saltdalshytta. Opp podiet hadde hun med seg årets maskot i Finnmarksløpet i den ni år gamle lederhunden «Gøy» i hans siste løp.

– Det har vært en ordentlig duell i hele dag, og vi hadde den inne en periode. Dessverre glapp det mot slutten, sier Kasin til Nrk Nett-tv og røpet at hun trodde at hytta ville komme opp i Valdrestraktene.

Thrilleravslutning
En må nok spole tiden ni år tilbake til 2008 for å finne en så tett innspurt av FL1000. Den var det Harald Tunheim som vant to minutter foran Stein Håvard Fjestad.

Det skulle være uværsetappen fra Sirbma til Levajok som skulle avgjøre årets løp. Begge spannene slet seg gjennom storm og snø og fikk en ledelse ingen klarte å ta igjen. At den kostet levner Jahnsen lite tvil.

– Det har vært tider der jeg har tenkt at jeg faen ikke kommer i mål. Det har vært tøft. Så liten er forskjellen på total katastrofe og seier, sier en lykkelig vinner av Finnmarksløpet 2017.

Saken oppdateres

 

 

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close