Satser på hundehus

Er du lei å bruke deler av sommeren til å snekre hundehus? Kunne du tenke deg noe som er enkelt å vedlikeholde og som samtidig solid? Da skal du lese videre.


Kent Birkeland, tømrer fra Brøttum, ble utfordret av en venn på komme opp med et forslag til et hundehus som ville være enkelt å vedlikeholde samtidig som det ikke ble gnagd opp av hundene. Birkeland som har vært nordisk kjører i mange år, har nettopp gått over til langdistanse og vet hvor mye skade enkelte hunder gjør på et hundehus i løpet av en sesong.

Kent Birkeland. (Foto: privat)

– Ekstakt hvordan jeg fikk idéen til stålrammen vet jeg ikke, men det er vel et resultat av yrket mitt som tømrer tenker jeg, sier han og forklarer at rammeverket vil komme til kundene som byggesett. Dette skrues sammen av kunden på stedet, og det gjør både produksjon og forsendelsen enklere og billigere.

Åpningen på huset har beslag, og den bøyer kunden enkelt til selv etter anvisning, og rammene er laget med en bredde beregnet på at man bruker 2″ (to toms) bord til vegger, tak, gulv og føtter. Det er også mulig å bytte ut bordene med andre materialer om man ønsker det.

På Birkelands egen facebookside kan du se en film hvor hundehusene er i bruk hjemme hos han selv.

– Jeg har gjort en endring med stålramme på taket etter at jeg laget mine egne hus, og det har gjort takene mer solid. Se på filmen med Thomas Wærner så skjønner folk hva jeg mener, sier oppfinneren.

– Bredden på 2″ er gjort med tanke på at husene både skal isolere samtidig som de også puster, forteller Birkeland.

Allerede nå har Birkeland solgt titalls hundehus mens patensøknaden er til behandling, og det før han i det hele tatt har tenkt markedsføring. Tømmeren håper naturligvis at mange ser nytten i å få et enklere hundehushold, og tar imot bestillinger på Facebook eller på mobilnummer 934 59 781.

 

 

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close