Sinding-Larsen holdes som en av de store favorittene

Noen konkrete mål har ikke landslaget satt seg, men forventningene er likevel høye foran helgens VM i Polen.

– Det er vanskelig å sette konkrete mål da vi kun møter de aktuelle konkurrentene i mesterskapssammenheng, sier fung. generalsekretær i NHF, Lotte Friid Fladeby som er med troppen ned til Szamotuly-Kozle.

Hun viser til at sist mesterskap på barmark var EM i England i 2016, og mener mye kan ha skjedd med både de norske utøverne og deres konkurrenter på ett år.

– Men hvis jeg skal trekke frem noen navn så er det uten tvil Viktor Sinding-Larsen fra Nittedal HK som vi er veldig spente på. Han leverte svært gode resultater under NM barmark med hele tre gull, og har også vunnet flere løp i Sverige i høst, sier Fladeby.

Sinding-Larsen stiller til start i spark 1-spann herrer, snøresykkel herrer og spark 2-spann.

– Vi er også veldig spente på Kjell Sørum i 4-spann og Mathilde Lutnæs i snøresykkel kvinner og snøreløping kvinner. Svein Ivar Moen er en dreven hundekjører og konkurransemann som alltid leverer når det er mesterskap, så det blir også spennende. I juniorklassene har vi mange sterke utøvere som vi håper at får gode opplevelser og kanskje noen gode plasseringer også, avslutter Fladeby.

Følg VM i Polen her!

Alt ligger til rette
To dager før starten slapper Viktor Sinding-Larsen av med fire av sine fem firbente. Den siste måtte bli igjen hjemme på grunn av løpetid.

– Jeg har med meg Sagan på sparksykkel med en hund, og det er her jeg har størst forventning, forteller Sinding-Larsen. Han skal også konkurrere med hunden Siri på sykkel, og Helle og Nino på sparkesykkel med to hunder.

Formen er ganske bra, men han sliter med litt forkjølelse. Oppladingen og treningsforholdene hjemme har eller ikke vært optimale, men Sinding-Larsen tror likevel han kommer til å kunne hevde seg i toppen.

– Det er utrolig gjørmete og teknisk krevende løyper, og det passer meg veldig fint. Løypene blir både trege og morsomme, og det tror jeg favoriserer meg, mener kjøreren fra Nittedal.

Selve arrangementet blir avholdt i særdeles landlig omgivelser, og selve området hvor kjørerne oppholder seg er preget av mye gjørme. Fredag får vi de første svarene på hvem som takler de krevende forholdene aller best.

Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close