Sørlandets vakreste ben på tur

Funksjonshemningen stopper ikke Erik Gjendem for å gi seg selv store naturopplevelser. Godt hjulpet av Laika og Kiana. (Foto: Privat)

Husker dere huskyene Laika og Kiana og eieren Erik Gjendem fra Arendal fra i sommer? Nå har trioen vært på tur i Rondane.

Gjendem har en MS-diagnose som gjør det vanskelig å komme seg rundt helt på egen hånd. Men med hjelp av sykkelen og sine to venner Laike og Kiana, bedre kjent som Sørlandets vakreste ben, har han skaffet seg et aktivt liv og muligheten til store opplevelser.

Nylig deltok han i barmarksløpet Drammen Grand Prix i klassen for funksjonshemmede for aller første gang, og som om ikke det var nok stilte han også til start i klassen for sparkesykkel med to hunder for funksjonsfriske i forkant at dette. Ingen dårlig debut, og en stor takk til Stina Mykland og Bjørn Johannes Tveit fra Nidarå Trekkhundklubb som var med å gjorde dette mulig.

Helgen etter bar det ut på tur igjen. Denne gangen var det Rondane som var målet, men noe feilinformasjon og egne feilantagelser førte til at turen ble litt anderledes enn planlagt for de tre vennene.

Godt å ty til litt ly når vinden blir for sur. (Foto: Privat)

– Det var lite muligheter for å ferdes utenfor veien inn til Rondvassbu. Jeg regnet med at sykkelutleie var til bruk på tilgjengelige stier, men stiene var svært steinete. Og ikke beregnet på sykling. Syklene var kun til bruk til og fra parkeringsplass 6 km unna, forklarer Gjendem.

Dermed ble turen lagt om til å gå fra 6 km til parkeringsplass, og deretter videre 5 km til Mysosæter.

– Det var bare overskyet på fredag, mens det på lørdag og søndag ble været preget av tett tåke eller lav skyer. Hele tiden sterk vind og ørlite regn. Og lite ly over tusen meter, noe som vises på bildet hvor jeg har funnet en stor stein å hjemme meg bak, forteller arendalitten som måtte innse at en tur med håp om å ferdes i selve fjellet ikke gikk som forventet.

– Likevel var det  mye fint sosialt på kvelden, og fjell er fjell. Også fra vei, smiler Gjendem.

Erik Gjendem med Laika og Kiana i Rondane. (Foto: Privat)

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close