Stor interesse rundt The Falls Creek 2018

Sommer i Norge betyr vinter og hundekjøring på den andre siden av kloden. For åttende gang ble Falls Creek Sled Dog Classic holdt foran et stort publikum i Slalom Plaza på Falls Creek i Australia lørdag kveld.

Et av de mest populære arrangementene på den australske vinterkalenderen trakk til seg 500 tilskuere langs løypa. Alle ivrige etter å juble på lagene med både huskyer, malamuter og eurohunder foran sleden.

Arrangementet er ganske unikt ettersom det holdes om natten i gatene i en alpin landsby. Med deltakelse fra 25 spann ble arrangementet i år utvidet. Over de to første nettene gikk løpene i langrennsløyper av verdensklasse, og den tredje nattens Grand finale kunne tilskuere følge løpet under gatelysene gjennom landsbyens gater.

Tidligere på finaledagen fikk 50 besøkende et spesiell møte hvor de fikk hilse på noen av hundene før kveldens løp. Et par husky- og malamutervalper var stjernene og skaffet seg med det mange kosestunder og mye oppmerksomhet fra de utvalgte gjestene.

Markedssjefen hos Falls Creek, Jo Prothero, var fornøyd med arrangementet.

– Det er alltid en flott å se så mange mennesker kommer ut av hyttene sine og fylle gatene i landsbyen i nattetimene. Det bringer virkelig en fin atmosfæren inn i arrangementet, sier Prothero i en pressemelding og legger til at Falls Creek opplever at mange besøkende planlegger vinterferien rundt arrangementet.

– Å kjøre dette løpet under så fine rammer er en god måte for publikum å komme nær de flotte hundene, og det gir et løft for hele sporten.

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close