Tid for samlinger

Foto: www.wanvare.no

Trekkhundfolket har begynt å røre på seg etter ferien og vi er kommet inn i sesongen for sosialisering av folk og hunder igjen. Trekkhundklubber over hele Norge arrangerer for tiden høstsamlinger.

Fra høstsamlinga til Varanger Trekkhundklubb som fant sted i Pasvikdalen. Foto: Mailin Jerijervi

Varanger Trekkhundklubb og Ringerike Trekkhundklubb har allerede arrangert samlinger, henholdsvis i Hodeskallekrysset ved Sametiveien i Pasvik i Finnmark og på Eggemoen ved Hønefoss i Buskerud.

Norsk Polarhundklubbs medlemmer (grønlandshund- og samojedfolket) samlet seg nylig på Tyinholmen i Vang i Oppland til fellestreff i nydelig høstvær på fjellet. Alta Trekkhundklubb avholdt høstsamling på Bingis i Vest-Finnmark første helga i september. Om lag 30 tobeinte og 165 firbeinte dukket opp til trening, bålkos og felles tapasmiddag.

Fra høstsamlinga til Oslomarka Trekkhundklubb. Foto: Nina Skramstad

Sist weekend arrangerte Oslomarka Trekkhundklubb (OMTK) sin årlige høstsamling for medlemmer ved Svullrya på Finnskogen i Hedmark. Denne samlinga har lang tradisjon i klubben og tiltrekker seg svært mange av klubbens medlemmer og et stort antall hunder. Finnskogen har gode treningsmuligheter i form av et utstrakt nett av skogsbilveier med – for det meste – potevennlig underlag. Her er gode treningsmuligheter både for dem som trives best med turkjøring og for dem som satser fullt på løpskjøring til vinteren. På Finnskogen Kro og Motell på Svullrya kan man velge mellom motellrom, utleiehytter, eget telt eller campingvogn – og lørdag kveld er det fast fellesmiddag sponset av klubben for medlemmer.
Lørdag ble det uhøytidlig matchshow – uoffisiell utstilling for trekkhunder av alle ”raser” og alder, samt foredrag med Snorre Næss, kjent hundekjører og Skonk-sledebygger.

Valdres Trekkhundklubbs årlige høstsamling skjer med base ved Midtre Syndin i Vestre Slidre. Foto: Marit Beate Kasin

Valdres Trekkhundklubb hadde også sin faste høstsamling sist helg. Som tidligere år foregikk samlinga i Vestre Slidre, ved vannet Midtre Syndin. Overnatting foregår i telt, lavvoer, campingvogner eller bobiler. Alt av dyr er tatt inn fra beite, så det ligger til rette for gode treningsturer. Terrenget er småkupert og det trenes på stølsveier med muligheter for runder på snaue 20 kilometer tur retur. I år var det ikke planlagt noe foredrag på Valdres-samlinga.

Norsk Alaskan Malamute klubb (NAMK) hadde samling også sist helg. Samlinga foregikk ved Dørålseter turisthytte i Rondane, syd for Folldal i Hedmark. Dette er den 11. høstsamlingen i rekken i regi av NAMK. Her var det muligheter for å ta kløvtest, gå turer og bli bedre kjent med andre innen det renrasede malamutemiljøet. I år meldes det om flere nye medlemmer som kommer på samlinga.

I Nordland hadde Salten Trekkhundklubb høstsamling også sist helg. Campen er ved Kobbvatnet i Gjerdalen, nær E6 nord et stykke nord for Fauske.

13.-15. oktober avholder Jotunheimen Hundekjørarlag sin faste høstsamling. I år som i fjor foregår samlinga ved Rindvang grendahus tett opptil fjellene i Jotunheimen, nær Randsverk mellom Valdresflya og Vågå i Oppland. Hundemassør Carmen Kadim, grunnlegger av Nordisk Hundemassasjeskole, holder foredrag. Hun har lang erfaring med behandling av trekkhunder og flere hundekjørere har tatt utdanning hos henne.

Norsk Siberian Husky klubb har samling på Såtaslåtten på Ål helgen 6.oktober til 8.oktober.

I tillegg samles mange hundekjørere mer eller mindre organisert til treningshelger over hele Norge. Facebook er det viktigste mediet for annonsering av trekkhundsamlinger i regi av de ulike klubbene eller for spontane treningsamlinger.

 

Det blir rikelig med tid til samhold, trivsel og utvekslinger av erfaring…og en og annen skrøne rundt bål og kaffekopp. Foto: Marit Beate Kasin
Tagger
Vis mer

Relaterte artikler

Close