TrekkNytt #04 – Iskald restart i Iditarod

Ralph Johannessen ut i fra Fairbanks (Foto: Skjermdump fra Iditarod Live)

Med -26 kalde på gradestokken gikk restarten i Fairbanks i kveld. Til natten er det ventet godt under 30 kuldegrader.

Av Knut Sandersen

 

Først ute av nordmennene var Ketil Reitan med nummer 11 på brystet. Joar Leifseth Ulsom gikk ut med nummer 38, og Ralph Johannessen som 39. For de som følger Idiatrod via GPS-trackeren til Iditarod Insider, så er det en feil med Ralph sin tracking. Det ser ut til at Ralph og Nicolas Petit har fått forvekslet GPS-trackingen. Dette blir nok rettet opp i raskt.

Lars Monsen har startnummer 45 i det 45. Iditarod. La oss håpe at det gikk litt ekstra tur for han. Siste nordmann, Geir Idar Hjelvik, startet med nummer 54.

Starten gikk for det meste rolig for seg bortsett fra nr. 47, Paul Hansen, som gikk overende med sleden like etter start. Liggende sidelengs ble han og sleden dratt av gårde et stykke før han fikk hjelp av funksjonærer og kom seg på meiene igjen.

I denne podcasten snakker programleder Knut Sandersen og ekspert Snorre Næss om de siste Iditarodnyheter. Nye regler om at det ikke lenger er lov å ha hunder i tilleggsleden bak kjøreren under løpet, adgang til å ha med seg mobiltelefon og selvsagt er sleden til Dallas Seavey tema. Tross alt er halvparten av studioduoen mer enn middels interessert og kunnskapsrik i nettopp den delen av kjørernes utstyr. I tillegg ser vi på hvorfor man i løpet av 45 år har gått fra å kjøre Iditarod på mer enn 20 døgn til nå under 9 døgn, og årets løypeprofil tas også opp. Er det en fordel å være en lett kjører og kan man kompensere dette ved å bruke flere hunder? Lytt og døm selv.

Husk at du også kan høre sendingene på SoundCloud og iTunes, og har du innspill til podcasten så hører vi gjerne fra deg på mobil 909 17 353 eller epost trekknytt@netcast.no

Benytt deg også av tilbudet fra VG+ under og få med deg dokumentaren om Lance Mackey. Meget interessant film for oss som elsker hundekjøring.

 

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Sjekk også

Close
Close