TriDog – en actionfylt suksess

Foto: Margrethe Akselvoll

Søndag 10.september ble det avholdt TriDog for første gang her i Norge, og over 40 deltakere hadde meldt seg på til dyst i områdene rundt Åstjern hyttetun i Brandbu.

– Barmark er en arena hvor man enkelt kan delta bare man har en hund og lyst til å være aktiv selv. Jeg har lenge hatt en drøm om å gjøre noe som utfordrer samtidig som det skal være morsomt, og for meg er det viktig at det er gøy for utøveren fordi det smitter over på hunden. Da kom tanken om tre øvelser med hund; sykkel, svømming og løping, forteller Katrine Foss som var primus motor for å få igang TriDog-løp for første gang.

Hun lette en stund etter et egnet området, og fant til slutt frem til Åstjern Hyttetun på Brandbu.

– Åstjern er et fint område. Det er utrolig deilig å være et sted hvor man føler seg velkommen med hund, og mrådet var perfekt for å få avviklet alle tre øvelsene. Med start og mål på samme sted gikk løpets tekniske del over all forventning. Brandbu og Tingelstad almenning som grunneier var også positive til at vi okkuperte veien under gjennomføringen av løpet, sier Foss.

Foto: Jan Reinertsen

Krevende forhold
TriDog ble arrangert tidlig i sesongen og derfor var det viktig med korte distanser. Første etappe var valgfri sykkel eller sparksykkel i en cirka 2,5 km lang løype. Videre var det svømming mellom to odder med en distanse på omtrent 80 m, og siste etappe var løping cirka 2,5 km.

– Selv om det var korte distanser var det en teknisk krevende løype. Det var noe sykling på vei før det bar inn på en sykkelsti som er tilrettelagt for syklister. På grunn av alt regnet i høst, var det veldig vått i skauen, og det var en del utfordringer gjennom myrpartier. Løpetraseen gikk mest på bred sti, men også litt ute i terrenget. For å gjøre det enkelt var det to klasser. En lagklasse hvor man kunne være enten to eller tre deltagere, og en individuell klasse hvor man måtte gjøre alle tre øvelsene selv.

ANNONSE

 

Godt samarbeid
Teknisk arrangør var Hadeland trekkhundklubb, og det er rapport at det var et veldig fint samarbeid mellom løpsledelse og TD. TriDog ble gjennomført innenfor Norges hundekjørerforbund sitt barmarksreglement.

– Det er ingen regler som sier noe om svømming siden det ikke har vært en del av løpsprogrammet, men det løste vi fint med båt på vannet og to som mannskap i den. NHF sin ungdomskomite hadde sin årlige høstsamling samtidig og flere av ungdommene som var med der var delaktige i TriDog, enten som deltager eller funksjonærer. Det var en av faktorene som gjorde at dette ble så vellykket, roser Foss.

Foto: Margrethe Akselvoll

Som en bonus hadde arrangøren fått veldig fine gavepremier fra NonStop Dogwear og Brandbu sport. Det ble delt ut hunderedningsvester til klassevinnerne, resten ble trukket på startnummer. Det var premier til nesten alle deltagerne.

Resultater
I klassen individuelt var det Henrik Mathiesen som vant på tiden 18 minutter og 18 sekunder, mens Svein Øksnevad og Martin Corell tok den neste plassene på tidene 20.50 og 21.30.

I lagkonkurranse var det trioen Foss, Almquist og Tronrød som var på tiden 17.17. Duoen Leegåard og Boysen tok andreplassen med 18.24, mens Flekstad, Bakken og Mathisen sikret bronsjen med tiden 18.26.

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close