Allergi ingen hindring for første junior

I det første langdistanseløpet for ungdom, Femund Junior, er det 15 ivrige konkurrenter. Inn til det første og eneste sjekkpunktet, Tufsingdal, leder 15 åringen Ole Morten Borgersen med 15 minutter på nummer to, Vilde Amundsen Øren.

Av Hilde Porsanger

– Jeg startet ut som nr tre og kjørte i løpet av kort tid forbi de to før meg og siden har jeg ikke sett dem, smiler Ole Morten Borgersen.
Taktikken for løpet er enkel, det er bare ett sjekkpunkt og det er obligatorisk seks timers hvile for alle spann. Da er det bare å kjøre slik bikkjene vil løpe. Borgersens hunder har løpt veldig bra og han er mer enn fornøyd.
– Jeg hadde sett for meg at jeg skulle havne sånn cirka midt på treet, sier Borgersen, som liker de harde, raske sporene.
Femund Junior er den første konkurransen unggutten kjører, og han skulle ønske det fantes flere slike konkurranser for ungdom.
Borgersen har brukt 3 timer 42 minutter på den 65 kilometer lange etappen, og selv om han er vant til mange timer på sleden er han litt sliten på det sjekkpunktet.
– Jeg må vel prøve å sove litt før jeg skal ut igjen, sier han.

Vokst opp i sleden
Den unge hundekjøreren er vokst opp med hunder.
– Pappa begynte med hundekjøring da jeg ble født så jeg har vært med i sleden fra jeg var liten, og jeg kjørte mitt første spann da jeg var rundt fire år sier Ole Morten.
Nå får han stort sett bare trent hundekjøring i helgene, men da tilbringer han til gjengjeld mange timer og mil bak på sleden.
–Turene er på alt fra 1 til 15 mil i helgene, prøver å kjøre så mye jeg kan, sier Ole Morten.
Favoritten blant seniorene er Hilde Askildt, og i fjor var han med som handler for henne på Femundløpet.
– Vi kjører jo for MUSH begge to, og hundene jeg kjører har de samme linjene som hennes hunder.
Hjemme har han fire hunder, de bor ute da Borgersen er allergisk for hunder. Femund Junior kjører han med en miks av lånte hunder og en av sine egne.
På spørsmål fra en av Femundløpets reportere om hva han vil synes om å komme først til mål, svarer han:
– Det hadde jo vært helt konge!

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close