Femund for 25. gang

Femundløpet blir i år arrangert for 25. gang, og like mange ganger har Robert Sørlie stilt til start på Røros. 

Av Monica Celius. Fra Hundekjøring nr. 1 2014. Om bildet over faktisk er fra Femundløpet er vi jammen ikke sikre på, men gammelt er det, og ganske så trivelig.

Ifølge Femunløpets nett­sider startet historien i 1989, da Torgeir Øren, Stein Håvard Fjestad og Odd Kjøsnes var på treningstur. De satt ved et digert bål, en stjerneklar natt ved Femunden, og fikk ideen: Hva med et lengre­ hundeløp i disse traktene? Alle tente umiddelbart på ideen og planleggingen var i gang. Det var ingen tvil, løpet skulle starte allerede påfølgende vinter.

Femundløpet 1990 startet på Østre Æra. Første sjekkpunkt var Sølenstua, andre sjekkpunkt Haugen gård ved Femunden og tredje sjekkpunkt og vendepunkt var Røros. Det første løpet ble stoppet­ halvveis – altså på Røros – på grunn av ekstremt mildvær og overvann. Stansingen av løpet ble gjort etter en heftig diskusjon­ blant kjørerne, og en avstemming avgjorde resultatet. Det ble en lærerik start for alle involverte.

Tiden var moden for et distanseløp i sør-norge, og det første Femundløpet hadde 41 startende, fordelt på en åpen klasse og en 8-spannklasse.

At Sørlie blir kalt Mr Femundløpet er vel fortjent all den tid han har deltatt hvert år, og vunnet 10 ganger. 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close