Femund: Marianne Skjøthaug om årets vinnersjanser

Vi har snakket med topp-4 i både Femund 400 og 600 fra i fjor om deres forventninger til årets løp. Les  intervjuer med disse i nyeste nummer av bladet: Marianne Skjøthaug, Elisabeth Edland, Ole Wingren og Hilde Askildt på 400. Sigrid Ekran, Robert Sørlie, Thomas Wærner og Petter Jahnsen på 600.

Av Monica Celius. Fra Hundekjøring nr. 2 2012. Bilde: Marianne Skjøthaug glad verdensmester på 400 i fjor. Foto: Steinar Wall

1. Hvordan vurderer du dine vinnersjanser på Femundløpet i år?

2. Hva er nytt i år, for din del?

3. Fortell oss litt om din strategi for løpet.

1. Jeg er ganske ydmyk på at det skal kjøres et nytt løp, men jeg tror sjansene mine er ganske bra. Selv om jeg ikke kjører alle de samme hundene som i fjor, så skal jeg kjøre et godt spann som Arne (Karlstrøm) kjørte med til seier i Alta 2-dagers.

2. Jeg tror det det blir et mye tøffere løp med de nye hviletidsbestemmelsene. Helt personlig synes jeg ikke det er så positivt, selv om våre bikkjer nok vil takle det bra fordi de er trent for lengre distanser.
 
3. Vi har ikke lagt noen slagplan. Men jeg tror ikke det går an å kjøre 30 mil uten å hvile. Arne skal kjøre 100-mila på Finnmark en måned etterpå og det er det store målet for sesongen, så jeg vil ha fine, friske hunder når jeg kommer til mål. Men vi drar ikke til Femund for å kjøre tur, heller.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close