Femund: Sigrid Ekran om årets vinnersjanser

Sigrid Ekran har et annet hovedmål enn Femundløpet i år. Men hun gleder seg likevel til et løp hun er veldig glad i.

Av Monica Celius. Fra Hundekjøring nr. 2 2012
Bilde: Sigrid Ekran inn til seier på 600 i fjor. Foto Steinar Wall

1. Hvordan vurderer du dine vinnersjanser på Femundløpet i år?

2. Hva er nytt i år, for din del?

3. Fortell oss litt om din strategi for løpet.

1. Jeg satser ikke for fullt på Femund i år slik jeg har gjort de siste årene. I år kjører jeg med en annen innstilling­ og med tanke på Iditarod senere i sesongen.

2. Jeg kjører fem av hundene som Bertil (Nyheim) kjørte på Femund i fjor, og de er aktuelle for Iditarod.­ Og så kjører jeg en ny slede fra Bewe. Og jeg skal nok bruke mye av det utstyret jeg skal ha til Iditarod­ for å få testa det ut. Når det gjelder hvile­tidsbestemmelsene, så tenker jeg at ulike regler gir ulike utfordringer,­ og at det blir mer likt Iditarod. Men jeg synes det er morsomt å kjøre med hvile­tidspott også, for da kjører man gjerne fortere. Nå blir det nok mer lange, monotome strekk i lavere fart.

3. God Iditarod-gjennomkjøring. Kose meg. Jeg er glad i Femund og løypa, og gleder meg veldig.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close