Gausdal Maraton 300 pilotprosjekt

Gausdal Maraton planlegger en ny klasse i Gausdal Maraton som skal være 300km med start på Værskeitoppen, sjekkpunkt i Sikkilsdalen, og mål på Astridbekken. Gausdal Maraton løpskomitteen sier at de håper å få løpet fullt i gang til 2015, men håper å kjøre et pilot prosjekt under Gausdal Maraton 2014. 

Av: Barry Siragusa. Bilde: Spannet til Thomas og Birgitte Wærner under Gausdal Maraton 2012

Ifølge løpsleder Kaia Dons Søvik håper Gausdal Maraton komiteen å arrangere en ny klasse i forbindelse med Gausdal Maraton.

– Vi venter på å få alle søknadene tilbake, så det er ikke sikkert at det blir noe i år, men vi jobber mot å arrangere et 300km-løp en gang i framtiden, forhåpentligvis med pilotløp i år, men vi får se, sier Søvik

«Løpet skal bli Back to Basic»

Løypa skal i stor grad gå langs ytterkanten av Langsua Nasjonalpark. Ønsket er å lage et ordentlig villmarksløp. der kjørerne må ha med seg alt til bikkjene og seg selv. Håpet er å ha et villmarkssjekkpunkt i Sikkilsdalen og at løpet skal være «back to basic».

Pilotprosjektet tar sikte på å starte på Værskeitoppen, med løype inn til Sikkilsdalen og målgang på Astridbekken. Pilotprosjektet vil være åpent for et lite antall utvalgte kjørere, for å få kjørt gjennom løypeprofilen og for å teste løpskonseptet.

– På det nåværende tidspunkt er det mye som er uklart og mer info vil derfor komme ved en seinere anledning. Det er mye hardt arbeid som gjennstår for å få dette til, men med flinke og villige komiteemedlemer og frivillige håper vi at startskuddet for Gausdal Maraton 300 pilot kan gå 10 januar 2014, sier Søvik.

Så det er spennende happenings i Gausdal for tiden. Løpsleder Søvik har lovet at hun skal holde Hundekjoring.no oppdatert.

Les pressmeldingen her.

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close