Gausdal Maraton

Vi er foreløpig ikke først ute med det siste her på Hundekjøring.no, men vi får se hva vi får til etterhvert. Her er uansett en liten rapport fra Gausdal Maraton fra redaktør og deltaker Monica Celius. Steinar Wall har svingt linsa.

Tekst: Monica Celius // Foto: Steinar Wall

Årets første langdistanseløp kan være en utfordring både løypemessig og for kjørere med nervøse tendenser. Her skal krefter prøves mot hverandre for første gang siden snøen forsvant i fjor. 

GM er langt, 2 x 10 mil, men ikke langt nok til at man kommer inn i en rytme og finner langdistanseroen. Likevel stiller svært mange til start, i år var det i alt 90 spann påmeldt. Arrangøren Gausdal trekkhundklubb er proff og selv om ikke alltid løypa blir som planlagt, finner de som regel en løsning.

I år måtte løpet flyttes fra Skeikampen til Astribekken og løypetraseen forandres betraktelig på grunn av snømangel i lavereliggende strøk. Med det forvant de store høydeforskjellene og store deler av løypa befant seg på fjellet. Kanskje like greit, da sporet på den første runden var løst og bløtt. «Det verste sporet i GMs historie», ble det sagt inne på Astribekken under den obligatoriske femtimershvilen. Den har vi hørt før, men var enige i at det var svært utfordrende å kjøre i sukker­snø uten såle. På Astribekken var det trangt og tett mellom spannene, både på starten og på sjekkpunktet. Men det ble ikke rapportert om hendelser utover det normale, og det slår oss hvor omgjengelige­ de fleste trekk­hunder – spesielt de som er vant til å konkurrere­ – er i slike situasjoner.

På andre runde ble kjørere og hunder­ lettet over fastere og mye bedre spor. De fleste fikk en fantastisk morgen på fjellet med en orange fullmåne i grålysningen og vakker soloppgang. Vinneren i åpen klasse ble Ralph Johannessen, mens Hilde Askildt gikk til topps i 8-spannklassen.

Les hele saken i neste nummer av Hundekjøring

Resultatlister, bilder og video på Gausdal Trekkhundklubb

 

Steinar Wall har tatt en bunke bilder, de ligger i galleriene til høyre. Sjekk ut og del på Twitter eller Facebook om du finner noe gøy.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close