Hundekjørerfest i Willow

Det mest «dramatiske» som skjedde under re-starten i dag var trolig at Ralph Johannessen kjørte ut uten startnummer. Ellers var det bare sol, varme, smil og fest på isen i Willow.

Av Marit Beate Kasin // Alaska. Bildet over: Ralph Johannessen

Det med startnummeret løste seg heldigvis greit, etter at Libby Riddles, Iditarods første kvinnelige vinner, tok tak og snakket arrangørene til fornuft. Johannessen slapp unna forglemmelsen, og alle de norske kom seg greit ut på sporet. I alt 69 kjørere, 16 av dem rookier, er nå på veg mot Nome.

Har spadd snø i løypa

De kjørerne vi snakket med virket ikke spesielt bekymret for de tørre forholdene i løypa, men lite snø og mye is var likevel et hett samtaleemne på restarten.

Ryktene forteller om stein, is og røtter fra Rainy Pass til Tatina River.

Men først venter 68 kilometer opp til Yentna Station. Her har frivillige nærmest spadd snø ut i løypa og gjort en kjempejobb for å lage en kjørbar trase.

Hyllet som helter

I 16.00-tiden lokal tid var alle kjørerne avgårde. På veg tilbake til Anchorage gikk solnedgangen over i en stjerneklar, vakker kveld og jeg tenkte på hvor godt det må være for kjørerne å endelig være i gang. På restarten i dag ble de alle hyllet som helter.

I skrivende stund ligger Robert Sørlie som nummer tre i sporet (søndag kveld lokal tid). Det blir noen spennende dager framover, med en sulten gjeng med nordmenn på gulljakt, i konkurranse med de erfarne kjørerne på hjemmebane.

Se også: Video: Showstarten i Anchorage

Bilder under fra restarten: Øverst: Robert Sørlie, nederst: Joar Leifseth Ulsomrestart_robert_srlie.jpg

restart_1.jpg

restart_joar_.jpg

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close