Video: Iditarodkjører Monica Zappa vil skrive en bok

– Dette er ikke en løype for gamlinger, sier førstegangskjører Monica Zappa. Hun mener kjørerne må gå sammen og skrive bok.

Av: Marit Beate Kasin //Alaska, Bilde: WIkicommons. Over: Lederhundene til Quinn Iten

Alle kjørerne skriver hvert sitt kapitel

Zappa er ikke i tvil om at det vil bli en actionfylt bok fra årets Iditarod. Monica Zappa foreslår at alle kjørerne skriver hvert sitt kapitel – for her ute i Alaskas villmark overgår den en ene historien den andre.

Det har gått noe tid siden de var gjennom sitt livs verste sledetur. Nå begynner kjørerne å slappe av igjen, og le litt av det de har lagt bak seg, til tross for at løypa fortsatt vekker sterke følelser hos mange.

Blir uvel av å se løypa

Når vi spiller av GoPro-videoen til Jeff King på sjekkpunktene er det som om de opplever løypa igjen. Noen må gå vekk,  de blir uvel av å se løypa hvor de føler de har satt liv og helse på spill.

Fargerike Monica Zappa er en av dem som fikk hard medfart. Hun forsøker å overbevise kjæresten og Iditarodveteran Tim Osmar om at løypa aldri har vært så ille som nå, men det er først da Osmar ser videoen til King at han virkelig skjønner hva Zappa har vært igjennom.

Ikke en løype for gamle

-Jeg er så imponert over alle de eldre kjørerne i sporet. At de karer det. Dette er ikke en løype for gamle, var den klare beskjeden fra  rookien Zappa, før hun kjørte videre, på veg mot mektige Yukon River.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close