Ingen staver i FL 500

Om Kjerringa med staven var en sang om transseksualitet er vel tvilsomt, men karer og kjerringer med staver skal man passe seg for uansett. Såpass farlige kan de være at Finnmarksløpet har bestemt seg for at staver ikke blir tillat under vinterens FL 500.

Tekst og foto: John Harald Knutsson

På Finnmarksløpets nettsider kan man lese at sportslig styre i Alta trekkhundklubb har besluttet å forby bruken av staver som hjelpemiddel i 500 klassen. 

Mange lederhunder vegrer seg for å gå forbi spann foran dersom det står en person å staker med skistaver eller hvis stavene henger etter sleden. I tillegg kan det selvsagt være en risiko ved stavbruk. Det er slett ikke alltid at kjøreren som bruker skistaver får med seg at et spann kommer bakfra, mange har også stor hette og musikk på øret. At en skistav treffer lederhunder er noe vi for enhver pris må unngå. Blir en hund skremt av dette, kan vi oppleve at den i ettertid ikke vil passere spann. Sier leder i utvalget, Arne Karlsrøm.

Det blir ingen endring av skistavreglene i 1000km klassen. Les mer om denne saken hos Finnmarksløpet. Er man enig eller uenig i avgjørelsen så debatteres saken på postlista. For krangling, diskusjoner og debatt forøvrig anbefaler vi å stikke innom her

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close