Video: Joar beste norske på 4.plass

Joar Leifseth Ulsom (27) gikk tirsdag morgen i mål, som beste norske, til en sterk fjerdeplass, etter en heftig natt på sporet.

Av: Marit Beate Kasin // Alaska. Foto: Marit Beate Kasin. Bildet over: Joar Leifseth Ulsom

Det var mange norske flagg og en liten norsk delegasjon som tok i mot den unge hundekjøreren, som har danket ut en drøss med erfarne kjørere.

 

Tøff natt

At han har hatt det tøft der ute er det ingen tvil om. I natt handlet hundekjøringa om liv og død. Det var ikke rom for feil. Vi kjørte selv snøskuter et stykke mot Saftey og fikk føle på hvor ekstremt vær det er i dette området. Det var ned mot 30 minus og utover dagen blåste det opp veldig  i det som lokalbefolkningen sier er et svært værutsattområde mellom Saftey og White Mountain. Heldigvis taklet Ulsom og hundene hans utfordringene, og snart får vi høre historien om hva som egentlig skjedde der ute.

 

Stormen som endret alt

Det har vært litt av et løp så langt. Hele Nome forventet at King skulle ta sin femte seier i går natt. Så snudde alt. King fikk problemer med å finne fram i intens vind på veg fra siste obligatoriske hvile White Mountain til Nome.  Publikum her i Front Street reagerte med vantro da de fikk høre at King hadde brutt. Plutselig var det en kamp på liv og død der ute, med de mest ekstreme været kjørerne noen sinne har opplevd. Ally Zirkle kom seg til Safety, men været stoppet henne der. Seavy kom bakfra og kjørte inn i stormen. Så fulgte de hverandre gjennom natta, i en desperat kamp mot været og mot hverandre.

 

Utslitt

Da Dallas Seavy krysset målstreken to minutter før Zirkle i natt, knakk han sammen på sleden. Han var utslitt og trodde knapt på at han hadde vunnet. Mens Dallas Seavy fikk utdelt premie, sto folkemengden rundt og ropte ”Ally, Ally, Ally”. Det var mange som ville at den tøffe, høye dama fra Two Rivers skulle ta seieren i år.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close