Kalde knips

Nedadkrympene temperaturer under Femundløpet gir ikke bare hunder og kjørere ekstra utfordringer. Kulda skaper også vanskelige forhold for fotografer og andre med teknoutstyr. Her er noe tips.

Av Kjell O. Brun

Batterier får drastisk nedkortet levetid i kulda, behold derfor ekstra batterier inne ved kroppen, godt temperert. «Håndvarmere» – små poser som man kjøper i sportsbutikken – kan være lurt å ha i lomma sammen med batteriene.
Hvis man er ute i kulda og så går inn i varmen, utvikles en voldsom kondens på sekunder. På utstyr som ikke er værbestandig kan det bety slutten. La det heller ligge ute i en kald bil, for eksempel, men ta batteriene med deg så de ikke fryser. Om noen skulle gå på en slik smell, så er redningen å la det tørke FØR du går ut i kulda igjen. Hvis ikke får du et lag med stålis på linsa.
Husk ellers fotofolkeskikk: Spør før du knipser noen rett opp i ansiktet, og blits er ikke særlig populært hverken blant bikkjer eller kjørere. Står du et sted hvor mange tar bilder, er det greit å sørge for at du ikke blir linselus på samtlige motiver.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close