Langdistansekurs på Fagerheim

Inger-Marie Haaland, Ralph Johannessen og veterinær Geir Erik Berge inviterer til kurs i langdistanse konkurransekjøring på Fagerheim Fjellstue 21.-23. oktober. Her blir det teori og praksis med fokus på avl, typer, trening, foring, utstyr og strategi.

 

Tekst & Foto John Harald Knutsson. Bildet: Ralph Johannesen under årets Femundløp

Langdistanse hundekjøring er en sport i vekst. Noen går ambisøst ut andre tar det som en tur. Uansett ambisjoner ønsker vel de fleste å kjøre best mulig og gjerne bedre for hver gang. 

For å oppnå progressjon kan man famle i mørket og finne utav alt selv eller man kan lytte til erfarne fjellfolk. Helgen 21.-23. oktober inviterer noen av de mest erfarne fjellfolka på kurs der du får anledning til å lære av deres dyrekjøpte erfaringer.

De lover et tettpakket teoretisk og praktisk kurs der alt du trenger å vite for å gjennomføre et langdistanseløp. Dette skriver Inger-Marie Haaland på Postlista:

 «Vi fokuserer på hundene; avl og typer, treningen frem mot løp, hundekjørerens styrker og svaktheter og hvordan du best forbereder deg selv. Foring under trening og foring under konkurranse, løpsforberedelser, utstyr du behøver og løpsgjennomføring fra start til mål samt strategiske løpsvurderinger.Bilder og film vil bli brukt i stor utstrekning under den teoretiske delen av kurset.

 Den praktiske delen av kurset innebefatter: foringsråd og nyttige tips, hva bør du fore med for optimal ytelse gjennom hele løpet og HVORDAN skal du fore. Utstyr du behøver (en nøytral vurdering), pakking av slede til løp, sjekkpunktrutine i praksis, slik unngår du skader på hundene under trening og under løp og en solid veiledning på hvordan du selv undersøker at hundene dine har det bra/er skadefri/klare for å løpe videre + råd for potestell, massasje og stretching.»

 

Les mer hos vertskapet

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close