Neste Stopp Gruveløpet!

Til helgen går Gruveløpet for tredje gang. I følge hjemmesida til Femund trekkhundklubb er det i år 64 spann som har meldt seg på. I fjor var det kun 19. Hundekjoring.no skal følge løpet fra sporet, med nettradaktør Barry som deltager. Oppdateringer kommer underveis på vår facebookside

Av: Barry Siragusa foto: Barry Siragusa

Gruveløpet blir i år arrangert for tredj gang. Økningen i antall kjørere fra i fjor er betydelig, og hundekjoring.no skal dekke løpet. 

I følge Petter Swift, som er en av arrangørene, har Gruveløpet gjort et par forandringer siden i fjor. 

-Vi vil at alle skal få ha det sosialt på skjekkpunktet, så vi har valgt å kjører en obligatorisk 4 timers hvile på Tufsigndalen. Vi kjører også fellestart à la Mush Synnfjell. Stolpene er solide, og vi er klare for å ta i mot 64 spann, sier Swift.

Vi spurte hva han mente er grunnen til at det er påmeldt 45 spann mer en i fjor. 

-Jeg tror at de som kjørt i fjor var førnoyd og ryktene går. ler Swift. 

«Forholdene og løypene helt topp»

De som skal kjøre Gruveløpet er delt i to klasser: 10 spann og 14 spann. Vi har tre kjørere som bare skal kjøre en vei, sier Swift. Ellers skal alle kjøre 70km fra Røros til Tufsingdalen og så ca 90 km tilbake. Løpet følger mer eller mindre Jr. Femund trasséen og forholdene er helt topp. 

Før resten av feltet skal ut kl. 10 på lørdag, så skal Femundløpets «Rookie Kurs» kjøres ut kl. 9. 

-Vi har bare 8 som kjører løpet som en del av rookie kurset. Jeg skal kjøre forran og en erfarne turkjører skal kjøre bak og gi råd. Vi skal prøve å holde oss samlet, sier Swift. 

Kjørermøtet er på fredag og starten går kl. 10 på lørdag. 

Oppdateringer kommer underveis på facebooksida vår. 

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close