Rankingprofil: Jon Olav Borgebund

Alder 30 år. Bosted Valdres. Medlem av Valdres trekkhundklubb. Holdt på med hundekjøring i 11 år. Utdannet Landbruksmekaniker. Jobber som linjeleder for «Hundekjøring Alaska» ved Folkehøyskolen i Valdres. Konkurrerer i langdistanse åpen klasse.

Jon Olav Borgebund er hundekjører og hundekjørerlærer. Foto Ragnhild Sandnes

Hvordan startet det: 
– Jeg gikk på Øytun folkehøyskole i Alta, og kjøpte hunder sommeren etter at jeg var ferdig. 

 Hvordan var forrige sesong:
– Jeg kjørte blant annet Femundløpet 600 for første gang. Jeg tok det med ro, og målet var å komme gjennom på en grei måte. Jeg hadde færre hunder- inn til mål enn jeg hadde regnet med, men jeg synes det var en alright erfaring.

Hva er best ved å konkurrere: 
– Det å få en pekepinn på hvordan man ligger an. Både når det gjelder en selv og med hundematerialet. Man lærer ved å se hva andre gjør og man får testet om de valgene man selv tar fungerer. Samtidig er det en gulerot for treningen resten av sesongen.

Hva er ikke så gøy:
– Jeg liker meg ikke hvis det blir mye stress i et løp, eller hvis mange er negative. Jeg konkurrerer jo, men det er ikke akkurat livet om å gjøre, og det skal først og fremst være artig, mener jeg.

 Om løpsutviklingen:
– Jeg synes det er dumt at all hvilen skjer på sjekkpunktene og ikke i løypa også. Løpene blir mindre friluftslivpreget og like. De blir også mindre spennende, synes jeg.

 En spesielle episode fra løp:
– Jeg kjørt 50 mila på Finnmarksløpet for første gang, og hadde med meg ei lita tispe, Safir, som ikke var noe særlig til trekkhund, og gikk stort sett med slakk line. Men så, på det siste strekket, satt jeg henne i front, og hun hun seg i selen trakk resten av spannet i mål. En ganske smart hund, egentlig. 

 Ambisjoner for neste sesong:
– Gjøre det bedre enn i fjor. Og hovedmålet er Femund 600.

Jon Olav Borgebund ligger på plass nr. 160 i begrenset klasse, og plass nr. 93 i åpen klasse, sammenlagt over fem år.

Her finner du Hundekjørings rankingliste

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close