Seier og champagne

Vinnerne fikk champagne og over høyttaleranlegget på Malmplassen ljomet den nye Femundlåta «When heroes are made» av Trine Rein, hver gang en kjører kom i mål. Det var mange slitne, men fornøyde ansikter.

Av Hilde porsanger og Monica Celius

Det var mørkt og kaldt på Malmplassen i morgentimene i dag da juniorløperne kom i mål. Vinneren av Femund Junior, Ole Morten Borgersen, var aller først under målseilet. Han var også første ut fra sjekkpunktet på Tufsingdalen i natt (les også Allergi ingen hindring), så seieren var ikke overraskende. Som seg hør og bør fikk den unge vinneren en flaske champagne ved passering av målstreken. Borgersen hadde ikke tid til å juble og feire, bikkjene måtte få sin velfortjente snacking før han kunne tenke på å sprette sprudlevannet.
– Det har gått over all forventning, mye bedre enn jeg hadde turt å håpe på. Alt fungerte helt fint, bikkjene gikk veldig godt, strålte Borgersen.
Inn til 2. plass, 17. minutter etter Borgersen, kom Niklas Rogne etterfulgt av Amund Rongnes Kokkvoll på 3. plass.

400 – en reprise
På Femund 400 kom Marianne Skjøthaug først i mål, etterfulgt av niesen Ida Karlstrøm, kun ett minutt bak. Ida Karlstrøm kjører hunder fra Skjøthaug og mannen Arne Karlstrøms kennel, og det er vel ingen overdrivelse å si at dette vil legge et visst forventningpress press på Mr. Karlstrøm som stiller i Finnmarksløpet om en drøy måned. Marianne Skjøthaug tok også gullet i fjor. På spørsmål fra Femundløpet om niesen hadde fått beskjed fra sin tante om å holde seg bak, bare ristet hun på hodet, men Skjøthaug repliserte, med glimt i øyet, at her var det «age before beauty».
Italienske Henry Coronica tok tredjeplassen og han var svært glad og fornøyd med prestasjonen da han passerte målstreken.

600 – en gjenganger
På 600 ble det en spennede 20-mils sluttetappe med kiving mellom de to ringrevene Robert Sørlie og Ralph Joahnnessen. Sørlig var raskest og dro i land sin 10. seier i Femundløpet. Det er nesten rart at tilnavnet Mr. Femundløpet først ble et begrep i år. Sørlie kom i mål med syv hunder, 24 minutter før Johannesen. Arne Ola Skjerve tok tredjeplassen etter å ha kjørt inn flere spann på siste etappe.
Allerede fra Folldalsrunden ble det stadig mer klart at kampen om seieren trolig kom til å bli en duell mellom Sørlie og Johannesen. Johannesen var først ut fra Grimsbu II, mens Sørlie kom først til Tynset, hvor begge spannene skulle ha den siste obligatoriske langhvilen. To timer etter Tynset kjørte Johannesen først inn til Tolga, med Sørlie tett bak.
Ifølge Femundløpet er Sørlie full av lovord om turen rundt Fjellregionen og Røros-traktene.
– Det har vært en fantastisk reise og flott natur. Alt har vært tipp-topp, sier Robert Sørlie fra Hurdal.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close