Mini-Iditarod i Lille Alaska

I år blir Seppalaløpet arrangert for 60. gang (løpet ble avlyst i 56, 58 og 60 på grunn av lite snø). Det er Folldal trekkhundklubb som er arrangør av løpet som går siste helgen i mars, og dette kan bli et virkelig spennende løp i et – for Seppalaløpets del – litt nytt format. I morgen, fredag 21. mars, er det siste frist for påmelding.

Av Inge Bugge Knudsen og Monica Celius. Bildet over: Ola Brennodden Sunde i fint driv over Slettfjellet mellom Markbulia og Grimsbu. Foto: Ola Husom

Løpet går 29. – 30. mars i deler av Femundløpets trasé mellom Folldal og Tynset, med start og mål i nærheten av femundløpssjekkpunktet Grimsbu. Det blir i så måte et skikkelig fjelløp.

Noe for enhver smak

Arrangøren vurderer flere alternative start-/målområder ettersom bakkene rundt Grimsbu er isete og harde. Løypeprofilen på løpet ser ut til å tilfredstille de fleste, både sledehundkjørere og nordiskkjørere, nybegynnere og de mer erfarne. Den gir nok av både utfordrende kneiker, med cirka 400 meters høydeforskjell, og samtidig slake vidder og skogspartier.

Saken fortsetter under kartet.

Seppalaloypekart2.png

En overraskelse…

Overnattingen blir et villmarkssjekkpunkt på Markbulia i Einunndalen. Dette har jo blitt så moderne, men er vel det Seppalaløpet alltid har hatt. Som løpsreglene tilsier må løperne ha med og sørge for alt selv i forbindelse med overnattingen – det er hverken halm eller mat å få her, og det blir dermed en ypperlig mulighet for sjekkpunkttrening til neste sesongs løp for dem med ambisjoner.

På Markbulia har Frankmotunet en stor gamme som skal benyttes som sosial samlingsplass på kvelden, og arrangøren lover underholdning og en overraskelse i anledning 60.-årsjubileet.

Ny retning?

Total lengde på årets løp vil bli ca 80 km, fordelt likt på de to dagene. Også i Folldal blir det miniseppala – og turklasser med redusert distanse.

Det er grunn til å forvente at dette kan bli svært godt arrangement, og dersom det blir vellykket markerer det kanskje også en dreining av løpet i en ny retning.

Gå selv inn på arrangørens hjemmeside seppalalopet.no for påmelding og oppdatering om hva som skjer.

«Erfaringen har vist meg at man oppnår ikke topprestasjoner ved tvang og hard behandling. Gode hunder som kjenner sin herre, forstår hva som forlanges av dem og er alltid villige til å yte sitt ytterste.»
Leonhard Seppala

Seppala_hunder.jpg

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close