Svatsumløpet: Schäfere og bull-terriere

Da er Svatsumløpet 2014 i boks. 30 spann stilte til start, men ikke alle stilte med spann man er vant til å se i et hundeløp.   

Av: Barry Siragusa. Foto: Kjersti Aassve Bækken. Bilde over: Jon Flaa med et mindre spann en vanlig. 

 

De fleste som kjørte Svatsumløpet kjørte riktignok 6-8 spann med alaska husky, siberian osv, men akkurat som i fjor var det flere som kjørte med det som kanskje kan kalles for «utradisjonelle spann».

Kjørte renrasede schäfere

Ingrid Steffensen, for eksempel, kjørte renrasede schäfere foran sleden. De digre langhårede schäferne kom inn til sjekkpunktet, hilste på alle som sto og heiet, og viste fram rasens beste sider. De kom dessverre til mål etter at banketten var over, men vi har fått høre at de var like blide som på sjekkpunktet. Det kan vel imidlertid diskuteres om spannet kan kalles for «utradisjonelt», etter som det ligner veldig på spannet til Roger Dahl, politimannen fra Alta, den gangen han kjørte Finnmarksløpet for første gang.

Teksten fortsetter under bilde
Shaferef.jpg
Ingrid Steffenson i Svatsum

Bull-terriere

Det var også en som gikk på ski med to staffordshire bull-terriere. Han kom ikke helt til sjekkpunktet, men fikk kost seg i finværet på fjellet mens han ventet på at løypescooteren skulle forbi, og gi ham og hundene skyss hjem igjen. De ble dermed den første ekvipasjen over målstrekken, og bull-terrierne så fornøyd på verden fra sleden bak scooteren; sledehunder, bokstavelig talt.

 

Yngste deltageren

Høydepunktet for oss som var der og heia, var da Pernille Bækken krysset målstreken i Svatsumløpet med sitt trespann. Pernille, på fem år, var den yngste deltageren med god margin, og kom inn blid som ei sol. Hun tok godt vare på hundene, da hun ble anvist plass på sjekkpunktet, ved siden at sin far, sjekkpunktansvarlig for løpet, Simen Bækken. Alle spannene fikk en varm mottagelse med applaus da de ankom sjekkpunktet i Svatsum, men Pernille var definitivt publikumsfavoritten.

Teksten fortsetter under bilde
Pernillef.jpg 
Pernille i mål 

Avsluttet sesongen med seier

Helle Bjerke kjørte inn til førsteplass i 6-8 spann 76 km. Hun avsluttet dermed en helt fantastisk sesong som juniorkjører, med seier på toppen av femteplass i Gausdal Maraton Jr, tredjeplass i Femund Jr. og andreplass i Finnmarksløpet Jr.

Helle lå som nummer tre ut fra sjekkpunktet i Svatsum, men klart å ta inn de som var foran henne på vei opp de lange bratte bakkene fra Svatsum.

Teksten fortsetter under bilde
Hellef.jpg 
Helle Bjerke i Svatsum som nummer tre.  

 

Planlegging allerede i gang for neste år.

Alle kjørerne fikk en deltagerpremie fra Non-Stop, og det ble foretatt loddtrekning på startnummeret for et sammenleggbart hundebur.

Birgitte Næss Wærner holdt foredrag utover kvelden om karrieren sin og opplevelsene hun har hatt på toppen av resultatlistene i alle de ulike distansene innen hundekjøring.

Helgen var en stor suksess, og ifølge rennleder Trond Ørslien og sjekkpunktansvarlig Simen Bækken, er planlegging allerede i gang for neste år.

For mer om Svatsumløpet trykk på: Svatsumløpet – tilbake til røttene

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close