Tore Hunskår imponerte stort under årets Norway Trail

Årets overraskelses-mann i hundesledeløpet Norway Trail, er Tore Hunskår (bildet over) fra Gol i Hallingdal. Han ligger på en imponerende 7. plass etter 3 etapper i mellomdistanseløpet som nå og hundespannet hans med renrasede Siberian Huskey hunder viser ingen tegn til svakhet. Da er det fristende å spørre hvorfor og hvordan i mellomdistanseløpet. han har fått en så stor framgang fra tidligere år

Tekst og foto: Roy Myrland / langsveien.no

Tore Hunskår

Tore Hunskår bor i ADRIA bobil når han konkurrerer og er også like nøyaktig som en annen «bobilmann», han har børse på ryggen og ski på beina, når han konkurrerer. Tore mener at nøyaktighet og systemene i det han sjøl gjør og driver med innen hundesporten har gitt resultater. Han har også trent hundene sine godt i år, uten at han vil si hvor mye, men bekrefter at det har gått med mange timer for å få framgangen han nå opplever.

Siberian Husky 

Det renrasede langdistansetrente Siberien Huskey spannet er avlet fra og selektert ut over flere år og Hunskår har vært hard i sorteringen. -Fin flyt i spannet, selv om hundene kanskje ikke er de mest hardtarbeidende er også viktig, forteller han. 

Tekst Fortsetter under bilde TOre1.jpg

«Sjelden jeg taper tid»

-Det er sjelden jeg taper tid på å stoppe for fikse ting under løpet. Dermed går det i jevn fin fart og når så bikkjene mine er vant til å brøyte vei sjøl og ha dårlig spor, så psyker de heller ikke ut på dårlig spor, avslutter han praten på Lenningen Fjellstue i Valdres. Neste stopp for hundekjørersirkuset er Beitostølen med to etapper. Den avsluttende er med fellesstart i slalåmbakken på kvinnedagen 8. mars.

 Tekst Fortsetter under bildetore.jpg

 

Resultater Norway Trail 2014: http://www.norwaytrail.no/?page_id=289


Et flott intervju med Tore Hunskår:

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close