Tuva vant juniorklassen

Fra venstre: Mina Skjøthaug Karlstrøm som ble nummer to, årets vinner Tuva Almås og Hanna Lyrek som tok tredjeplass. (Foto: Morten Broks)

Ni minutter over to i ettermiddag kjørte Tuva Almås inn til seier i Finnmarksløpets juniorklasse. Fire minutter før Mina Skjøthaug Karlstrøm og seks minutter før Hanna Lyrek.

 

Av Knut Sandersen

Tuva lå som nummer tre på første sjekkpunkt, men derifra og ut løpet skulle konkurrentene bare se ryggen av Stordjenta fra Sagvåg. Ihvertfall nesten. På sjekkpunkt Suossjavri kom trioen samtidig inn, og ved Jotka kom Almås og Lyrek først inn mens Karlstrøm fulgte på tre minutter bak.

Siste etappen inn mot mål dro Almås i fra Lyrek, som i sin tur også ble innhentet av Karlstrøm.

Fra Stord til fjell
Tuva Almås deltok også på årets Femundløp hvor hun kom inn til en 10.plass, men debuterte altså i Finnmarksløpet med en knallsterk seier. En jublende Stordjente kunne dermed innta podiet hos speaker Trond Anton Andersen like etter målgang.

– Det føles helt fantastisk å komme først i mål. Ubeskrivelig godt! lød det fra Almås som brukte 26 timer og 11 minutter på de 220 kilometer lange løpet. Jenta som meldte seg på i aller siste liten, for det var etter deltakelse i Femundløpet at hun beste seg for å delta, angrer neppe på det valget.

Tuva er det man kaller selfmade hundekjører. Ingen i familien driver med sporten, og til NRK sa far at han trodde en nabofamilie måtte mye av «skylden» for hundeinteressen.  Det er rett og slett imponerende å se hva den unge kjøreren har tilegnet seg av kunnskap om hundekjøring fra en landsdel der vinteren er svært så kort. Denne gangen holdte det helt inn til gull.

På fjerdeplass kom Guro Krempig, og femteplassen gikk til Ole Bekkos.

Mathias Bergmo (14) som kom inn til en 11.plass er den yngste som noensinne har fullført Finnmarksløpet.

Les resultatene her

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close