Tyvparring stanset ikke svensken

Birgitte Næss passerte svenske Petter Karlson som fikk tyvparring på to av sine hunder, men det holdt ikke inn til mål.

Tekst og bilder: Morten Broks

Svenske Petter Karlsson tok dermed sent fredag kveld sin andre seier i Finnmarksløpet på tre år. Han vant løpet også i 2016.

Mange trodde løpet var kjørt da Petter Karlsson ledet med hele en time og 52 minutter ut fra siste sjekkpunkt.

Men svensken fikk en «tyvparring» i spannet sitt noen kilometer fra etter Jotka, som er løpets aller siste sjekkpunkt før målgang i Alta. Birgitte Næss spiste seg sakte, men sikkert innpå Karlsson og smatt til slutt forbi ham da 1150 av løpets 1209 kilometer var unnagjort.

Karlsson fikk imidlertid spannet i gang igjen og tok opp jakten på Næss. Tempoet til Næss sakket etter hvert av samtidig med at Karlssons spann fikk tempoet opp. Vel nede på Altaelva, klarte Karlsson å passere forbi Næss. Den posisjonen holdt han helt til mål i Alta hvor han ble hyllet av et tusentalls elleville finnmarkinger.

– Det var helt utrolig. Den hunden som fant ut at han skulle parre seg med tispa har ellers vært helt umulig å få med noe sånt når jeg har forsøkt. Det er nemlig en veldig bra hund, smilte den glade svensken etter mål – til stor latter for de tusen fremmøtte.

FL-1200 er også NM-distanse, og dermed tok Birgitte Næss gull i klasse.

Red.anm: Dallas Seavey ble nummer tre, Kristian Walseth nummer fire, John Erik Eriksen nummer fem og Ove Grytbak nummer seks. Fortsatt er tolv spann ute i sporet mens 21 spann har brutt så langt i FL1200

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close