Heroes Long Anorak

Vi har testet anorakk fra det relativt nye, norske merket Amundsen Sports, i over ett år. Anorakken er ikke blitt brukt til hundekjøring eller skigåing, men til mer rolige utendørsaktiviteter, og til-og-fra. Grunnen er at anorakken rett og slett ikke innbyr til særlig grad av aktivitet.

 

Av Monica Celius. Først publisert i Hundekjøring nr. 5 2013

Vi ble veldig nysgjerrig da vi fikk høre om firmaet, og ikke minst denne anorakken som skulle være laget etter inspirasjon av selveste Roalds bekledning. Mye var bra for 100 år siden, men endel har også blitt bedre. Det siste synes vi ikke Amundsen Sports helt har klart å få med seg i utviklingen av denne modellen. Anorakken er en fryd for øyet, det skal sies. Den har flere fine og forseggjorte detaljer. Men den holder ikke helt det den lover.

Ytterstoffet er vokset, tettvevd blanding av bomull og lin. Det gjør jakka vannavstøtende, samtidig som stoffet puster godt. Men det kraftige stoffet gjør også jakka relativt tung. Den er lang og romslig, sømmene er kraftige og hettekanten har ekte coyote-pels. Innvendig er den foret med kunstsilke, i fargene rødt, hvitt og blått. At dette er svært god kvalitet og lekker design, er det ingen tvil om.

Det som skuffer oss mest med anorakken er mangelen på snøring i livet og/eller nederst. Ikke engang hetta har justeringsmuligheter. Den eneste strammefunksjonen er snøringen i halsen og trykknappene nede på ermene. Vi savner også en lomme med mulighet for lukking. Hvor ble det av den gode, gamle brystlomma? Men hurra: Dette er et friluftsplagg helt uten borrelås! Det er nesten for godt til å være sant. 

Til tross for manglene, har vi blitt svært glad i anorakken og har brukt den mye, men altså ikke til det den er tenkt til. Vi mener dette er mer et «by-plagg» for den som vil være pent og sporty kledd. 

Modellen er unisex, og det er aldri en god nyhet for små damer. Den minste størrelsen vil passe til dame i størrelse M, ikke noen mindre. 

Pris: Kroner 3399.
Farger: Natur og mørkeblå.
Størrelser: S-XL, Unisex.
amundsensports.com

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close