Test: OR Rando Cap

Hundekjørerbutikken har latt oss teste Outdoor Research´s Rando Cap. Vi har brukt lua i flere måneder, under testingen traff vi André Bjørnstad med samme lua. Les vår og Andrés vurdering av den her.

Seattle, Washington. Havnebyen på Nord-Vestkysten var porten til Alaska under gullrushet i Klondyke ved århundreskiftet. Hjembyen til bl.a. Jimi Hendrix, Nirvana og Pearl Jam. Kjent for fantastisk kaffe, godt øl, alternativ musikk og dårlig vær. Med dårlig vær kommer behovet for gode klær. Outdoor Research er et av klesmerkene som har tatt dårlig vær på alvor.

Fokus på kvalitet
Outdoor Research ble etablert av fysiker og fjellklatrer Ron Gregg tidlig på åttitallet, i starten med hovedfokus på hansker, luer og gamasjer, nå et merke med bredt utvalg klær til det meste av utendørsaktiviteter. Grunnleggeren omkom i snøskred i 2003 og firmaet ble solgt til Dan Nordstrom som har holdt fokus på høy funksjon og kompromissløs kvalitet.

Hundekjørerbutikken i Elverum har i sin utrettelige søken etter produkter særlig egnet for hundekjøring tatt inn ORs Rando Cap, en vanntett, pustende og fleece-foret GoreTex-skyggelue med øreklaffer. Denne lua har vi i Hundekjøring fått teste.

rando.jpg

God passform
Rando Cap´en sitter svært godt på mitt hode. Den tetter godt ved ørene, bedre enn de fleste andre øreklaff-luer jeg har prøvd. Fleece-foret er mykt og komfortabelt. Skyggen er formbar og gir god sikt under hetta, samt noe beskyttelse mot både godt og dårlig vær. Skyggen kunne kanskje vært noe lengre. Med klaffene åpne eller oppbrettet funker den fint i kjølig og vått høstvær. Snurpet sammen under haka holder den godt på varmen i vinterkulda. Litt klam i pannen blir man ved høy aktivitet, men den puster likevel godt. Blir den våt tørker den raskt. Vi tviler på om den er foret godt nok for ekstremkulde, men dette har vi ikke fått testet selv. Vi synes også den kunne vært noe lengre i nakken.

Høstens favoritt
Man har sjelden bare ett par hansker, ett sett klær eller en av hva som helst egentlig, man har et bredt utvalg til ulike forhold. Dunjakke, parkas eller skalljakke. Hansker, votter eller en kombinasjon av flere. På samme måte er selvsagt Rando Cap en av flere luer på hattehylla, men på grunn av dens fleksibilitet har den vist seg å bli den mest brukte lua i høst og vinter, nesten uansett vær eller aktivitet.

IMG_2674.JPG

A second opinion
Tilfeldigvis møtte jeg den unge, fremadstormende hundekjøreren André Bjørnstad i Skurdalen nyttårshelgen, han tok meg med på en legendarisk runde i sitt nabolag (se bilde over). Artig nok brukte også han OR´s Rando Cap. Han var svært godt fornøyd med lua, men mente at den var litt tynn i foret for de aller kaldeste dagene.

 

Pris hos Hundekjørerbutikken er 490.-

Puster godt selv ved relativt høy aktivitet

Dekker ørene bedre enn mange andre øreklaffluer

Formbar skygge gir god sikt ut under hetta

Fleksibel

Ser bra ut

 

Borrelås under haka kunne holdt bedre

Noe kort i nakken

Litt tynt foret for de aller kaldeste dagene.

 

 

Les mer om Rando Cap hos Outdoor Research

Om noen har egne erfaringer med OR´s Rando Cap så er det fritt fram for å dele dem her.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close