Test: Klims Adrenaline GTX–støvel

Vi har testet Klims Adrenaline GTX–støvel. Støvlene har vært i bruk gjennom høst, vinter og vår og brukt i forbindelse med hundekjøring både på barmark og snø. Bruksdøgn ca 85, over nesten to år. Kaldeste temperatur: -15.

Testet av Arild Stangenes. Fra Hundekjøring nr 3 2011

Adrenaline GTX er en gore-tex-vinter-støvel opprinnelig konstruert for snøscooterbruk. Dette bærer den også preg av med sin robuste konstruksjon og forsterkninger mot mekansisk slitasje- forbundet med denne type aktivitet.Forsterkningene kan også slede-hundekjørere glede seg over. Støvlene er meget slitesterke og bærer preg av høy kvalitet. Sålene har godt grep på glatt føre og gode dempe- og isolasjons-egenskaper.

Dette er første par vinterstøvler undertegnede har brukt til hundekjøring over en sesong, – uten å få hull eller rift fra brems, lendegjenstander eller ankerbruk. Passformen er meget god med høyt skaft og hurtigsnøring. GTX-støvelen er svært komfortable å jobbe med på sleden eller barmarksvogn. Den har også god passform på truger. Støvlene oppleves som varme og holder føttene tørre selv i svært vått vær. Svette over tid med påfølgende kalde føtter opplevdes heller ikke som noe problem. Klim garanterer tørre føtter, men støvlene blir over tids aktiv bruk likevel noe fuktig innvendig- fra svette.

Støvlen har en fukttransporterende liner og innvendige såler med samme funksjon. Lineren kan ikke tas ut. Litt ugunstig på lange turer, men avispapir kan kjekt fremskynde tørkeprosessen.Støvelen veier cirka 1000 gram, så dette er dermed ikke en støvel for de lengre fotturene. Regn med å gå opp en til to størrelse. Kvinner anbefales å gå ned en størrelse. For at gore-tex skal beholde sine egenskapende, er det viktig å gjøre skoene rene med jevne mellomrom. Dette utføres best med lunkent vann og en mild såpe.

Tips fra Klim: Fungerer fantastisk bra sammen med Klim-sokken. For at skoen skal fungere optimalt skal det ikke brukes sokker av bomull.

Konklusjon: Klim Adrealine GTX er uslitelig kvalitet som holder det den lover. Anbefales til hundekjøring.

Veiledene pris kroner 1999,-Importør: Snowtrade ASKlim leverer nå også en Artic Version med noe mer isolasjon.

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close