Trollveggen Gore-Tex Pro Jacket

Vi har testet gore-tex-jakke fra Norrøna på en todagerstur til Skrimfjella. En dag i solskinn, en dag i snøvær. Førsteinntrykket er at det er en lett, vanntett jakke, med god hette og gode løsninger for bruk i vått og kaldt vær. 

Teks og bilder: Marte Stensland Jørgensen.

Jakka er lang nok på ermene, med brede borrelåser for å regulere stramming rundt håndledd, som er store nok til å justere med votter på. Jakkeermene er også vide nok til enkelt å trekke over vottene.
Hetta er stor, romslig og beskytter godt i vind og snøvær. Strammingen rundt ansiktet er noe kronglete, jeg strammet den derfor før jeg dro ut på tur. Det er en stivere brem ytterst som gjør at hetta sitter godt og beskytter mot været som den skal. Hetta er enkel å dra av og på under vandring.

Jakka er også høy foran og kan trekkes godt oppunder nesa. Øverst bak glidelåsen er det en klaff som beskytter haka mot glidelåsen. Jeg savner flere lommer på jakka, men det er også praktisk ettersom lommer ikke kommer i veien for belte på sekken. De to lommene kunne heller vært noe lenger/større. Jakken er, for min del, for kort.

På tur med storsekk og belte til hund, sklei jakka opp og jeg måtte stadig trekke den ned. Det plaget meg uten sekk også. Luftingen under ermene er god. Jakka har solide, vanntette glidelåser, som til tider var noe vanskelig å åpne/lukke da det krevde to hender.

Pris: kroner 5999
Farger: Tre ulike farger

Norrøna

norrona4.jpg

 

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close