Ull for de ekstreme dagene

Vi har testet Canelana Explorer jakke og Canelana Thor stilongs. Dette er bekledning som er gull på de virkelig kalde dagene.

Fra Hundekjøring nr. 2 2014. Av Monica Celius

Hvis du er av dem som ofte gjør nybegynnerfeilen med å kle på deg for mye på vinteren, slik at du fort blir svett, og deretter kald, skal du tenke deg godt om før du drar på deg denne jakka og stilongsen fra Canelana.

Vi testet Canelana Explorer jakke og Canelana Thor stilongs vinteren 2013-2014, men det var ikke så veldig mange dager vi fikk gleden – det var rett og slett ikke kaldt nok. For dette er en jakke og stilongs som er gull på de virkelig bitende dagene.

Canelana sverger til merinoull, som kommer fra en egen sauerase. Det finnes flere varianter av rasen, men felles for dem alle er at rasen er utviklet for ullproduksjon. Canelanas produkter er laget av merino ullfleece, eller strikket merinoull. Merinoullen isolerer og puster, og tilpasser seg raskt endrede temperatur­forhold.

Jakka er fasongsydd over skuldre og den er forlenget bak slik at den går godt over rumpa. Kragen er høyere bak enn foran og jakka har lange ermer med tommelfingerhull. Det er glidelås foran og i lommene på sidene.

På jakka vi fikk til testing var det sydd på et meget stort logomerke på ryggen, som medførte et ubehagelig, stivt område midt på ryggtavla. Dette er ikke originalt og er noe Canalana kun gjør på jakker som gis bort til sponsing ol.

Stilongsen er i også i tykk merinoull, og den er i tillegg svært elastisk. Den har en god strikk i livet, og har god vidde nedover beina.

For denne seongen er både jakka og stilongsen blitt noe modifisert: På jakka tilkommer brystlommer med vertikal glidelås, og ermene har fått litt mer vidde. Ermene var i utgangspunktet laget smale for at jakka skulle være god under ytterjakke, men for enkelte (menn med kraftige over- og underermer), ble det litt trangt. Stilongsen vil bli noe modifisert i snittet.
– For enkelte, særlig smale kvinner, ble det litt mye stoff «mellom beina», opplyser Ingrid Tandberg i Canelana.

Canelana Explorer jakke og Canelana Thor stilongs er åpenbart laget med kvalitet og styrke for øye. Uten at vi har fått testet plaggene over lang tid, vil vi anta at plaggene tåler svært mange turer.

Med disse to produktene i hus, kan vi ikke si annet enn at vi ser fram til at gradestokken drar seg godt nedover.

Canelana vil ha stand på årets Hakadalseminar, hvor det vil bli mulig å se og prøve plaggene.

Stilongsen og jakka finnes i størrelsene xs – xxxl.
Jakka finnes i kommer i koksgrå og lys grå.

Pris stilongs kroner 698
Pris jakke kroner 998

www.canelana.no

canelana_stil_500.jpg

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Close