Vannglad trening i sommervarmen

 

 

På Langhus i Ski nyter de tobente sommeren, mens det er veldig hett for de på fire. Det har Cathrine Grunni gjort noe med, og resultatet er en trekkline spent tvers over et basseng. Her blir hundene spent i selen og i et svalende vann svømmer de i trekkposisjoner.

– Vi har 15 hunder her på gården hvorav 14 er trekkhunder i alderen 2-10 år, og svømmingen har vi holdt på med i fire år nå, forteller Cathrine Grunni til Hundekjøring. Bassenget som måler 5,5 meter i diameter inneholder 26.000 liter og har en temperatur på 24 grader akkurat i dag. 

 

Gir mestringsfølelse
At hundene liker det er liten tvil om. Enkelte tilbringer gjerne over to timer i vannet. Men i hundeverden som i verden for øvrig er det hunder som ikke er så trygge og de blir tatt ut etter 15-20 minutter.

– Men vi ser en endring på de mest utrygge over tid. Tidligere var det enkelte av dem som stakk av bare jeg tok frem badebuksa, mens nå kommer de løpende og vil uti. De lærer seg å stole på oss og på seg selv, og så er det en god mental mestringstrening for dem, sier badevakta.

Den største hunden på over 40 kg sliter rett og slett med å holde seg flytende, men en redningsvest gjør at også han kan delta i aktiviten.

 

– Det er lett å merke at de har vært i bassenget på dagen, for de får en helt annen ro i kroppen. At de trekker er ikke tvil om. Du skulle kjent på linen nå de svømmer hvor stram den er, så her er det krefter i sving, sier Grunni som også er fornøyd med at hundene ikke får gnagespor etter selen.

Hundene blir kalde
Akkurat nå viser bassenget 24 grader og det er deilig for hundene, men når badetemperaturen viser 18-20 grader så må Grunni passe ekstra på.

– Pelsen isolerer svært dårlig mot vann, og hundene blir faktisk kalde. I starten gjorde vi litt feil og lot dem være for lenge uti, og det resulterte i at de sto og skalv av kulde etterpå. Så vi styrer badetiden etter hva som gradestokken viser, sier hun.


Har du en kreativ til å trene hundene i sommervarmen så hører vi gjerne fra deg. Send oss en epost til post@hundekjoring.no

 

 

Tagger
Vis mer

Knut Sandersen

Nettredaktør og markedssjef for Hundekjøring, med tyve års erfaring fra nyhets- og sportsjournalistikk.

Relaterte artikler

Close